7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Στατιστικής.

7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Στατιστικής - Μαθητές

Θερμά Συγχαρητήρια στις 2 ομάδες μαθητριών του Λυκείου μας, οι οποίες προκρίθηκαν στη 2η φάση του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής, ανάμεσα στις 35 ομάδες πανελλαδικώς, ο οποίος διεξάγεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

 Συγχαρητήρια στην ομάδα MECA, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Μιχαηλίδου Κ.-Μ. και Παναγοπούλου-Κουτεράνη Μ.-Μ. της α΄ Λυκείου και στην ομάδα ΕΥΔΟΞΟΣ, αποτελούμενη από τη μαθήτρια Κοτροπούλου Α. της γ΄ Λυκείου.

Με τη στατιστική τους παιδεία και την κριτική τους ικανότητα οι μαθήτριες του Σχολείου μας απάντησαν με επιτυχία στο τεστ βασικών στατιστικών γνώσεων, στο τεστ για τη χρήση των πηγών και των επίσημων στατιστικών δεδομένων και στο τεστ για τη χρήση infographics, ως επίσημες πηγές στατιστικών δεδομένων.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν ανελλιπώς, από το 2018, στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα».

Σκοπός του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στη Στατιστική είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους μαθητές για τη Στατιστική, να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν νέα εργαλεία για τη διδασκαλία τους και να αναδείξει τον ρόλο της Στατιστικής στους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στη 2η φάση του διαγωνισμού. Υπεύθυνοι καθηγητές συντονισμού και προετοιμασίας των ομάδων: Λ. Πετράκης και Δ. Κοτρόπουλος.