Οι μικροί μας εφευρέτες ακολουθούν την εκπαιδευτική φιλοσοφία “Out of the BOX learning”

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Ε’1 και Ε΄2 των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα  Εργαστήρια Ρομποτικής «Robotixlab» και πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Ρομπότ, ψηφιακά όνειρα του αύριο ή ηλεκτρικά πρόβατα του σήμερα;». Τα συγκεκριμένα εργαστήρια ακολουθούν την εκπαιδευτική φιλοσοφία “Out of the BOX learning” που έχουν αναπτύξει και δίνουν ερέθισμα στα παιδιά για δημιουργικότητα, εφευρετικότητα, καινοτόμα σκέψη και πειραματισμό γύρω από το αντικείμενο της τεχνολογίας και των φυσικών επιστημών.

Σε έναν πολύ ευφάνταστο και ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, τα παιδιά μας ανακάλυψαν τα μυστικά της Ρομποτικής μέσα από τη συμμετοχή τους σε πρωτότυπες, παιγνιώδεις δραστηριότητες. Αρχικά έλαβαν μέρος σε μια διαδραστική παρουσίαση για την Ρομποτική σαν επιστήμη και τη χρήση της στην καθημερινότητά μας. Στην συνέχεια κατακτήσανε  έννοιες όπως μηχανική μάθηση, αναγνώριση εικόνας, σύνθεση φωνής, νευρωνικά δίκτυα, εκπαίδευση μοντέλου και προσαρμοστικά συστήματα, παρατηρώντας έξυπνα ρομπότ Α.Ι., κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας το δικό τους ρομπότ και παίζοντας με τα διαδραστικά εκθέματα gamified learning (παιγνιώδης μάθηση). Ακόμη όλοι οι μαθητές κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν  ρομπότ, συνεργάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τα διαδραστικά εκθέματα και ήρθαν σε επαφής με quadruped robots (τετράποδα ρομπότ 15 βαθμών ελευθερίας), ρομπότ εκμάθησης με νευρωνικά δίκτυα και ρομπότ με machine vision (μηχανική όραση).

Οι μικροί μας εφευρέτες αποχαιρέτησαν τον χώρο και τους ειδικούς εκπαιδευτές με χαμόγελο. Έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν ξανά σύντομα το εργαστήριο Robotixlab.