«Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια»

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μα,ς συμμετείχαν στην βιωματική εκπαιδευτική δράση: «Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε από τους «Μικρούς Ήρωες». Η δράση αυτή είναι το επιστέγασμα της θεματικής ενότητας «Μέσα ΜεταφοράςΚυκλοφοριακή Αγωγή» που είχε σαν στόχο την διαμόρφωση σωστής οδικής συμπεριφοράς.

    Στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου του «Μακεδονικού» και υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών ξεκίνησε η δράση μας παίζοντας ομαδικά παιχνίδια και κάνοντας αθλοπαιδιές: στίβο με εμπόδια – κυκλική γύμναση, τοξοβολία …

    Στην παρουσίαση που παρακολούθησαν: «Γνωρίζω τον Κ.Ο.Κ.» οι μικροί μαθητές μας συνειδητοποίησαν την τεράστια σημασία της τήρησης των Κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και είχαν την δυνατότητα να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους και να διατυπώσουν απορίες.

      Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο – πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά «οδήγησαν» με μεγάλο ενθουσιασμό τα πεταλοκίνητα οχήματα. Ακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και συνέπεια τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, σηματοδότες, σήματα τροχαίας, διαβάσεις … Η βιωματική αυτή δράση όχι μόνο προκάλεσε το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά αποκόμισαν πολλές γνώσεις κι εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Ασφάλειας, συνειδητοποιώντας την τεράστια σημασία της τήρησης των Κανόνων Σωστής Οδικής Συμπεριφοράς.

      Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, απονεμήθηκε από την εκπαιδευτική ομάδα σε όλους τους μικρούς «οδηγούς» μας, το δικό τους «Δίπλωμα Οδήγησης»!!!