3,2.1..Ταξίδι στο Διάστημα!

Οι μαθητές των Νηπιαγωγείων μας, ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του Διαστήματος, στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης: ¨Ταξίδι στο Διάστημα¨.

Μέσα από όλους τους τομείς του αναλυτικού μας προγράμματος τα παιδιά μυήθηκαν στα μυστικά του διαστήματος. Μαγικές εικόνες πέρασαν μπροστά από τα μάτια των παιδιών μέσα από τον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας. Στόχος μας ήταν να γνωρίσουν το Ηλιακό μας σύστημα, τα ονόματα των πλανητών και την περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο αλλά και γύρω από τον εαυτό τους. Ακολούθησαν τα ίχνη των αστροναυτών πάνω στη Σελήνη και γνώρισαν το φαινόμενο της βαρύτητας. Εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους με λέξεις που σχετίζονται με το διάστημα: τροχιά, περιφορά, δορυφόρος, ηλιακό σύστημα… Το φαινόμενο της εναλλαγής Μέρας-Νύχτας ανακάλυψαν στο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών με μια Υδρόγειο Σφαίρα κι έναν φακό.

Στο μάθημα της Ρομποτικής, παρέα με το ρομποτάκι Bee-bot, επισκέφθηκαν όλους τους πλανήτες στη πίστα του Διαστήματος. Σημαντικό κομμάτι του αναλυτικού μας προγράμματος αποτελεί η επαφή τους με έργα Μεγάλων Ελλήνων και Ξένων Ζωγράφων.  Η ¨Έναστρη Νύχτα¨ του Βίνσεντ  Βαν Γκογκ επιλέχθηκε για να αποδοθεί εικαστικά από τους μικρούς μας ζωγράφους.  Η καλλιτεχνική τους αναζήτηση όμως δε σταμάτησε εδώ. Μέσα σε κλίμα ομαδοποίησης και συνεργασίας δημιούργησαν το δικό τους ηλιακό σύστημα επιστρατεύοντας όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Στο μοναδικό αυτό ταξίδι της γνώσης, της εξερεύνησης αλλά και της φαντασίας ο μικροί αστροναύτες του Νηπιαγωγείου μας ¨κατέκτησαν¨  τον μαγικό κόσμο του διαστήματος!