Όταν η προσφορά πολλαπλασιάζει την αξία της γενναιοδωρίας!

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Ίδρυμα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με νοητική υστέρηση (ΙΑΑ) εφαρμόζοντας στην πράξη τη ρήση «Από ανθρώπους για τον Άνθρωπο», προσφέροντας βοήθεια και ανακούφιση σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, προσπαθώντας να κάνουν τη ζωή τους  πιο ανθρώπινη και πιο πολιτισμένη, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Με κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο συνδυασμένο με την αγάπη για το περιβάλλον ανακυκλώνοντας πλαστικά καπάκια στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές μας προσέφεραν πέντε κλιματιστικά και ένα ποδήλατο παραδίδοντας μαθήματα ευαισθησίας και ελπίδας στους μεγαλύτερους.

Ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία που απόκτησαν επισκεπτόμενοι το Ίδρυμα, καθώς τους υποδέχτηκαν τα ίδια τα παιδιά της δομής μαζί με την πρόεδρο του ιδρύματος κ. Μαριάννα Χατζητόλιου Βιλδιρίδη, τον Διευθυντή κ. Φώτη Βλάχο και το επιτελείο τους. Με ευγνωμοσύνη παρέλαβαν την ευγενική προσφορά των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, για την οποία αισθάνθηκαν μεγάλη συγκίνηση και εξέφρασαν τις πιο θερμές ευχαριστίες τους διαβάζοντας ποιήματα, τραγουδώντας τα κάλαντα και περνώντας ανάμεσα από τα παιδιά για να τα χαιρετήσουν. Δήλωσαν πως χάρηκαν ιδιαίτερα, γιατί κάθε φιλάνθρωπη εκδήλωση, όχι μόνο ανακουφίζει και χαροποιεί τους πονεμένους ανίατους και τα ορφανά παιδιά, αλλά προσφέρει αξιόλογη ενθάρρυνση στους υπεύθυνους και συνεργάτες του έργου.

Η εθελοντική αυτή προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία καθώς υπήρξε καθολική συμμετοχή από τα παιδιά, γεγονός που τα αναδεικνύει σε αποτελεσματικούς φορείς μηνυμάτων ενσυναίσθησης στην κοινωνία μας. Αποτελούν το πιο ηχηρό παράδειγμα ότι η φλόγα της ελπίδας δεν θα σβήσει ποτέ για όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, δίνοντας δύναμη σε όλους.

Τους δόθηκε λοιπόν η δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά, με διάθεση υπηρεσίας και θυσίας για τον άλλον είτε αυτή είναι αγάπη είτε χρήματα είτε χρόνος είτε ένα απλό χαμόγελο ανάγοντας τα Εκπαιδευτήριά μας σε πρωτοπόρους στην κοινωνική ευαισθησία 27 χρόνια τώρα, με την προσδοκία να συνεχίσουν να δημιουργούν υπεύθυνους και ενεργούς αυριανούς πολίτες με αγάπη για τους αδυνάμους...

Η τελική διαπίστωση είναι ότι σημασία έχει η προσφορά να γίνεται από καρδιάς. Δεν μετρά η αξία ή το κόστος της προσφοράς, η σκέψη είναι αυτή που μετράει και η πράξη. Κι αυτό σημαίνει ότι αγαπάμε, ότι νιώθουμε! «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!» Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν ενεργά και στήριξαν τον συνάνθρωπό τους!!!