Η Χριστουγεννιάτικη φαντασμαγορική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου μας.

Το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων μας αποχαιρέτησε το 2023 με μια φαντασμαγορική εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Η αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου μας γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές και τα γελαστά πρόσωπα των μαθητών μας, που σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και κατανυκτικής προσμονής γιόρτασαν την έλευση του Θεανθρώπου. Γιορτινές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την ορχήστρα του Σχολείου μας έδωσαν τον εναρκτήριο τόνο και άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία της γιορτής μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων ζωντάνεψαν την απολαυστική ιστορία ¨Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη¨. Μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα και κωμικές περιπέτειες τα παιδιά όλου του κόσμου συνεργάστηκαν και βοήθησαν τον Άγιο Βασίλη να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, να μοιράσει τα δώρα και να σκορπίσει χαρά σ΄ όλες τις παιδικές ψυχές.

Κατακόκκινα αλεξανδρινά λουλούδια πλημμύρισαν τη σκηνή του θεάτρου μας και οι μαθήτριες του Club Μπαλέτου στροβιλίστηκαν στους ρυθμούς του ¨Βαλς των Λουλουδιών¨ του Τσαϊκόφσκι.

Με συνοδοιπόρους τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ταξιδέψαμε στον τόπο μας αλλά και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο και γνωρίσαμε ξεχωριστά ήθη, έθιμα και παραδόσεις του γιορτινού Δωδεκαήμερου.

Τέλος, το θεατρικό δρώμενο των μαθητών της Δ΄, της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, θύμισε σε όλους  πως οι Άγιες Μέρες των γιορτών είναι η ευκαιρία να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο, μέσα από πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και μόνο τότε το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων θα φωλιάσει στις καρδιές όλων μας.

«Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας φέρει μαζί της την Ελπίδα για μια χρονιά Ευτυχισμένη, Ειρηνική, γεμάτη Όνειρα και Φως!»