Θεατρική αφήγηση του βιβλίου: “Ο Καυχησιάρης κόκορας που ήθελε να γίνει πλανητάρχης “

Την Παρασκευή 15/12, είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Σχολείο μας την συγγραφέα  και εμψυχώτρια κ. Γεροκώστα. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Ε.Κ.Π. Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό κέντρο Μεταφοράς Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου. Υπήρξε υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Έχει μεταφράσει περισσότερα από 350 βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Εδώ και πολλά χρόνια έχει επικεντρωθεί στην αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, θέατρα.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κ. Γεροκώστα να αφηγείται το βιβλίο του κ. Χρ. Μπουλώτη : "Ο Καυχησιάρης κόκορας που ήθελε να γίνει πλανητάρχης". Με διαδραστικό, μουσικό και μοναδικό τρόπο η εμψυχώτρια κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών και να τους περάσει τα μηνύματα του βιβλίου. Ένα παραμύθι που μιλά στα παιδιά για την αξία του μέτρου, της αυτογνωσίας και της ταπεινότητας.

Με σουρεαλισμό και τρυφερότητα αυτό το παραμύθι μεταφέρει καθαρά και δυνατά το μήνυμά του : «χωρίς κοκορόμυαλους πλανητάρχες, τα αστέρια και το φεγγάρι, ευτυχώς, θα συνεχίσουν να λάμπουν στον ουρανό για εμάς και για όλα τα ρομαντικά δίποδα και τετράποδα του κόσμου»!