Εντρυφώντας στα σωματικά και πνευματικά προσόντα διακεκριμένων αθλητών στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Μια διαφορετική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Μουσείο είχαν τη χαρά να ζήσουν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

          Με την είσοδό τους στο Μουσείο τα μάτια τους γέμισαν με εικόνες από τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τους διακεκριμένους αθλητές τους. Ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες του Μουσείου ότι θα συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν και διαρκώς εξελίσσουν και βελτιώνουν με συστηματική προπόνηση μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ξένου αθλητισμού. Επρόκειτο για μια εκπαιδευτική δράση προσομοίωσης ευλυγισίας, ισορροπίας, αντανακλαστικών, στόχευσης και ταχύτητας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου.

          Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν μέσα από δραστηριότητες στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέδειξαν τα διαφορετικά τους ταλέντα. Αναγνώρισαν προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, έμαθαν για την καθημερινή προπόνησή τους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυμνάζονται.

          Πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό στο Ολυμπιακό Μουσείο που καλλιέργησε την ιδέα της άθλησης και της συμβολής της στην σωματική βελτίωση και στην πνευματική και ψυχολογική ευεξία που δημιουργεί!