Νέο σύμφωνο συνεργασίας με το Πατριαρχείο!

Υπό το πλαίσιο του νέου συμφώνου συνεργασίας του Σχολείου μας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, κατά την τέταρτη χρονιά συνεργασίας μας, η υπεύθυνη του προγράμματος, κα Ευλαμπία Τσιρέλη, συνδιοργάνωσε με τον ενδιάμεσο φορέα συνεργασίας, τη «Δράση για την Άγρια Ζωή», διαδικτυακή ενημέρωση στα τμήματα της Α’ Γυμνασίου. Η κ. Φανή Καραμανόλη, εθελόντρια στη Δράση, συζήτησε με τα παιδιά για τα άγρια ζώα της χώρας μας, πελεκάνους, πελαργούς, χελώνες, νυφίτσες, όρνια και πουλιά, σκαντζόχοιρους, αλεπούδες κ.ά., για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, καθώς και το έργο της Δράσης στην περίθαλψη και την απελευθέρωσή τους στη φύση.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, θα πραγματοποιήσουν εικονική υιοθεσία τριών ζώων της Δράσης και θα φροντίζουν με οικονομική ενίσχυση για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τη σίτισή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα, θα λαμβάνουν φωτογραφίες και αναφορά της υγείας των ζώων τους από τους υπευθύνους της Δράσης, έτσι ώστε να ενημερώνουν το Ημερολόγιο Διάσωσης που θα δημιουργήσουν σε τρεις ομάδες εργασίας, μέχρι τα ζώα να θεραπευτούν και να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σκοπός της φετινής εκπαιδευτικής μας δράσης, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, είναι η βιωματική κατανόηση του βιβλικού παραδείγματος του ανθρώπου ως υπευθύνου, ρυθμιστή και προστάτη της Κτίσης.