«Διαδραστικό Εργαστήριο της NASA».

Ένα πολύ εντυπωσιακό Διαδραστικό Εργαστήριο Πειραμάτων της NASA παρουσιάστηκε μέσα στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, σε συνεργασία με την Globus Hellas, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρίας «T.A.O.S art of the Science» που έχει αναλάβει την έρευνα στη Βιολογία του Διαστήματος, με την κατασκευή κλειστών οικοσυστημάτων από πειράματα της NASA.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές  γνώρισαν τα έξι φυτά της NASA που θα πάνε στον πλανήτη Άρη, φύτευσαν όπως οι αστροναύτες σε πολυμερές υλικό και πήραν μαζί τους το γλαστράκι με το φυτό τους, παρατήρησαν τις κυριότερες λειτουργίες μέσα στη βιόσφαιρα του πλανήτη μας, «άκουσαν» τα μαγνητικά πεδία, και έλαβαν πληροφορίες για 11 πλανήτες όπως τις κατέγραψε η NASA, φωτογράφισαν τον ήλιο με ρομποτικό τηλεσκόπιο υδρογόνου και γνώρισαν το πρωτόκολλο διατροφής των αστροναυτών.

Επίσης πήραν πληροφορίες για τα οικοσυστήματα Beachworld, Plantarium και Antquarium, για το μουσείο μετεωριτών και για τον μετεωρίτη Killer, ενώ έλαβαν και το δίπλωμα συμμετοχής της  εκπαίδευσης του αστροναύτη. Σε συνέχεια του προγράμματος οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τη στολή A7L-B του Νιλ Άρμστρονγκ από τη διαστημική αποστολή Apollo-11.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος δραστηριοτήτων των ομίλων STEAM και Αστρονομίας του Γυμνασίου. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη πάντα με όραμα έχουν εντάξει εδώ και αρκετά χρόνια εκπαιδευτικές δραστηριότητες αυτού του τύπου στο ωρολόγιο πρόγραμμα με στόχο τη σφαιρική και διαθεματική προσέγγιση θεμάτων που σχετίζονται με τις επιστημονικές αναζητήσεις και τους ερευνητικούς προβληματισμούς των μαθητών μας όλων των ηλικιών. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού για την  επόμενη δράση μας!