Μιλώντας στα παιδιά για τον Θεό.

Με  αφορμή τη θεματική ενότητα: ¨Εκκλησία¨ οι μαθητές των μικρών και μεγάλων Νηπίων των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό «Δώδεκα Αποστόλων και Οσίου Εφραίμ» της ενορίας μας.

Εκεί μας υποδέχτηκε ο ιερέας, πατέρα Παρασκευάς, που με πολλή αγάπη μας καλωσόρισε στον ¨Οίκο του Θεού¨. Μας έδειξε τα Ιερά Σκεύη, τα Άμφια, το θυμιατό τονίζοντας τη μεγάλη σημασία τους στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να εκφράσουν τις απορίες τους και να μιλήσουν για δικές τους εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στην εκκλησιαστική ζωή (Θεία Ευχαριστία, ιερά μυστήρια, γιορτές…). Έμαθαν ότι μόνο στον Ιερό χώρο του Ναού τελούνται σημαντικά μυστήρια όπως η βάπτιση, ο γάμος, το Ιερό Ευχέλαιο…

Εστιάσαμε στις Αγιογραφίες του Ναού και σε μία απορία των παιδιών για το «φωτοστέφανο» δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε στους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Στόχος της δράσης ήταν κυρίως τα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο Θεός δε βρίσκεται μόνο μέσα στον Ιερό Ναό αλλά υπάρχει παντού γύρω μας και κυρίως μέσα στην καρδιά μας!!!