ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ : Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ετών 30, παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Τα Εκπαιδευτήριά μας έδωσαν το παρόν στο 1υ Πανελλήνιο Συνέδριο για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που διοργανώθηκε στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά με την «Πράσινη Εβδομάδα» το καινοτόμο πρόγραμμα που φέτος γίνεται 30 ετών και αποτελεί πια θεσμό για το Σχολείο μας! Την παρουσίασή του έκαναν οι κ.κ. Σαούλιας Α., Τερζανίδης Κ. και Μαύρου Μ. Στο συνέδριο ενημέρωσαν και έκαναν γνωστό πανελλαδικά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου μας, εξήγησαν πως παρουσιάστηκε ως λειτουργική ανάγκη για να ενσωματωθούν όλες οι παιδαγωγικές δραστηριότητες μέσα στο αναλυτικό πρόγραμμα σε μια κοινή και ενιαία δράση. Κατέδειξαν το στόχο του, δηλαδή την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση μαθητών και γονέων, θεσμών και πολιτείας δομών και οργανώσεων σε έναν κοινό σκοπό, τη σωστή αξιοποίηση και ορθή χρήση του περιβάλλοντος επιδιώκοντας την επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, και διαμορφώνοντας τους ενεργούς πολίτες του Αύριο.

Ανέδειξαν τα 6 βήματα περιβαλλοντικής ωριμότητας που ακολουθούν τα παιδιά μας για την επίτευξη των στόχων που τίθενται, προάγοντας  αξίες, κριτική σκέψη και ικανότητες ανάληψης δράσης σε συλλογικό επίπεδο για την επίλυση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Ανέλυσαν με άνεση τη λειτουργία του, καταδεικνύοντας τη χρησιμότητα και τα οφέλη για τους μαθητές αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια της επιτροπής και κερδίζοντας την εκτίμηση και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Σημειολογικά η 30η Σεπτεμβρίου 2023 ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή ημέρα για το Σχολείο μας, καθώς η επιτυχημένη παρουσίαση της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ανέδειξε την προσήλωση του σχολείου  στην εξέλιξη της εκπαίδευσης, με καινοτόμα προγράμματα αποδεικνύοντας περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη δεν αναζητούν το μέλλον, το δημιουργούν! Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για πολλές ακόμη επιτυχίες στο μέλλον!