Ιχνηλατώντας τις ομορφιές της φύσης.

Φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τις άριστες καιρικές συνθήκες με μια επίσκεψη στο Κτήμα Κλημεντίνη, κοντά στη λίμνη του Αγίου Βασιλείου. Εκεί φιλοξενηθήκαμε απ΄ την ομάδα του ¨Ιχνηλάτης Ονείρων¨, που μας βοήθησε να ιχνηλατήσουμε κι εμείς τις ομορφιές της φύσης και να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις μέσα από βιωματικές δράσεις.

Οι μαθητές μας ανέπτυξαν το συνεργατικό πνεύμα με ομαδοκεντρικό πνεύμα μέσα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που συμμετείχαν ενεργά με άπλετο ενθουσιασμό όλοι, ανεξαιρέτως. Το ένα παιχνίδι μάθησης διαδεχόταν το άλλο με τις δύο ομάδες των μαθητών να συναγωνίζονται με ευγενική άμιλλα πάντα και να μαθαίνουν τη φύση.

Οι μαθητές μας κινήθηκαν ελεύθερα στον χώρο, είδαν πώς ζουν τα ζώα της φάρμας, αναζήτησαν καρπούς δέντρων, έφτιαξαν κατασκευές με φυσικά υλικά, παρήγαγαν μούστο με τον παραδοσιακό τρόπο και ήρθαν σε επαφή με τη φύση. Κυρίως όμως έμαθαν να λειτουργούν με πνεύμα συνεργασίας στο πλαίσιο μιας ομαδικής δημιουργίας.

Τέτοιες εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις αποτελούν προτεραιότητα για το σχολείο μας και χαιρόμαστε που οι μαθητές μας τις απολαμβάνουν.