«Βραδιά Ερευνητή 2023»

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Χημείας των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη βρέθηκαν πίσω από τον «εργαστηριακό πάγκο» τους, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στo πλαίσιo της Βραδιάς Ερευνητή 2023.

Εκεί οι παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία πειράματα Χημείας με απλά υλικά παντοπωλείου,  υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Χημείας του Σχολείου μας Ε. Παρισοπούλου και Θ. Γκατζιανίδου.

Παράλληλα οι μαθητές του ομίλου Αστρονομίας των Εκπαιδευτηρίων βρέθηκαν πίσω από το τηλεσκόπιο και έκαναν μαζί με το κοινό παρατήρηση της Πανσελήνου υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του ομίλου και μαθηματικού του Σχολείου μας κ. Λ. Πετράκη.

Τη Βραδιά Ερευνητή διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 22:00.  Το κοινό που αποτελούνταν από παιδιάόλων των ηλικιών, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εκτέλεση μιας σειράς πειραμάτων από τους μαθητές μας, διαπιστώνοντας την εξοικείωσή τους με τον εργαστηριακό πάγκο. Παράλληλα οι επισκέπτες, μαθητές αλλά και ενήλικες, με την καθοδήγηση των «Μικρών Ερευνητών» και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, «εκτόξευσαν» έναν μικρό πύραυλο κατασκευασμένο από απλά υλικά στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί στους ομίλους Αστρονομίας και Χημείας και να παρουσιάσουν με άνεση τις δράσεις τους κάνοντάς μας υπερήφανους για άλλη μια φορά!