«Η Κίνηση δίνει Ζωή»

Στο πλαίσιο της 10ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σε εναρμόνιση και με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, άσκηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων μας, με σκοπό την ετοιμότητα μαθητών και εκπαιδευτικών να διαχειριστούν καταστάσεις σεισμού, πυρκαγιάς κ.α.
  Επιπρόσθετα, καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος του οργανισμού Εκπαιδευτών πρώτων βοηθειών «Kids save lives», κύριος Αναστάσιος Στεφανάκης, όπου σε συνεργασία με τη μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών Λαζαρίδου Μαρία, πραγματοποίησαν μία πλήρη επίδειξη αντιμετώπισης καταστάσεων που χρήζουν πρώτων βοηθειών (καρδιακή ανακοπή, πνιγμό, πνιγμονή από ξένο σώμα ή λιποθυμία). Στη συνέχεια διεξήχθησαν μικρής διάρκειας σεμινάρια με τη συμμετοχή των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας.

Τέλος, στις εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας, έλαβαν χώρα ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των οποίων αποτελούν η καλαθοσφαίριση, η πετοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, η επιτραπέζια αντισφαίριση κ.α.

Μέριμνα μας είναι η κατανόηση από τους μαθητές μας της αξίας των πρώτων βοηθειών, το να γνωρίζει δηλαδή κάποιος να τις παρέχει σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης. Γι’ αυτό με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, από τον οργανισμό «kids save lives»,  για όλους τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας εντός του σχολικού έτους 2023-2024.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Στεφανάκη Αναστάση, πρόεδρο της Kids Save Lives, και τη μαθήτριά μας Λαζαρίδου Μ., τη μικρότερη σε ηλικία πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια,  για την εξαιρετική παρουσίασή τους και την ενημέρωση των μαθητών μας.