Εορτασμός Πανευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σχολική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πολυχώρου Αθλητισμού Ανατολικού-Αξιού. Στον καταπράσινο χώρο οι μαθητές μας έπαιξαν και έκαναν πικ-νικ κάτω από τα δέντρα. Ήρθανε πιο κοντά στη φύση και με σύμμαχο τον καλό καιρό απολαύσανε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, ένα ιδανικό ξεκίνημα για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Παράλληλα στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές των μικρών τάξεων, Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικούσυμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια σε κύκλο με στεφάνια και παραδοσιακά παιχνίδια με μπάλα. Αντίστοιχα τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Σχολείου μας, πήραν μέρος σε δραστηριότητες ομαδικών αθλημάτων και οργανωμένοι  σε ομάδες έπαιξαν αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Στόχος της ημέρας αυτής ήταν η συμμετοχική και μη ανταγωνιστική δράση των μαθητών όλων των βαθμίδων, με σκοπό να προωθηθεί η κοινωνικότητά τους, να αναπτυχθούν αθλητικές δεξιότητες και να ενισχυθεί η αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Τα παιδιά με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες αποκομίζοντας τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός και η ομαδικότητα.