Εδιμβούργο-Λονδίνο: Για άλλη μια χρονιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και ψυχαγωγίας!

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται σε ταξίδια τόσο εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά όσο και ψυχαγωγικά σε ποικίλα Πανεπιστήμια και Κολέγια της Μεγάλης Βρετανίας, στοχεύοντας στην άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, στη δημιουργική έκφραση, στην πνευματική ανάπτυξη, στην εξοικείωση των μαθητών με τον πολιτισμό της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και στην ψυχαγωγία τους. Η επιλογή του κάθε Πανεπιστημίου γίνεται με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια, όπως το υψηλό επίπεδο μαθημάτων, το φιλόξενο περιβάλλον, τα κατάλληλα καταλύματα και το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές μας, από 1-10 Ιουλίου, είχαν τη μοναδική εμπειρία να βρεθούν στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Napier στο Εδιμβούργο, στη Σκωτία.  Το Πανεπιστήμιο πήρε το όνομά του από τον Σκοτσέζο μαθηματικό και φιλόσοφο του 16ου αι John Napier. Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό  του Σχολείου μας κ. Κ. Μπρέντα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, μετά από το προβλεπόμενο τεστ κατάταξης, παρακολούθησαν μαθήματα της Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου B1-C2, στο Napier University λαμβάνοντας και το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος μετά από μια συγκινητική τελετή αποφοίτησης.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον καθώς και μέσα από ένα σύγχρονο κύκλο μαθημάτων και διάφορων καθημερινών  δραστηριοτήτων τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με άτομα από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες, και ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα και να πετύχουν το επιθυμητό επίπεδο γλωσσομάθειας, καθώς επίσης και να αναπτύξουν την πολιτισμική τους ευαισθησία και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους! Επιπλέον εμπλούτισαν τις γνώσεις τους που σχετίζονται με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Σκωτίας, βιώνοντας αναμφίβολα μία μοναδική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Εδιμβούργο οι μαθητές μας, εκτός από την περιήγηση στην πανέμορφη πόλη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα από τα πιο σημαντικά της αξιοθέατα, το επιβλητικό της κάστρο, χτισμένο πάνω σε ένα σβησμένο ηφαίστειο, που φιλοξενεί τις «Τιμές της Σκωτίας», τα παλαιότερα κοσμήματα κορώνας στη Βρετανία. Η επίσκεψη στο National Museum of Scotland, με μία μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων τέχνης από πολιτισμούς όλου του κόσμου, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Το Μνημείο του Σκοτ, χτισμένο στη μνήμη του Σκωτσέζου συγγραφέα Γουόλτερ Σκοτ, που δεσπόζει στον πιο διάσημο δρόμο της πόλης, την Princess street, αναντίρρητα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Εδιμβούργο. Η περιπλάνηση στην εντυπωσιακή μεσαιωνική Παλιά Πόλη και ο περίπατος στο Royal Mile, όπου κάποτε διάβαιναν βασιλιάδες, πρόσφεραν στα παιδιά πρωτόγνωρες εμπειρίες. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, επισκέφτηκαν τη Βουλή καθώς και το μεγαλοπρεπές Palace of Hollyroodhouse, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του βασιλιά στη Σκωτία.

Η μονοήμερη εκδρομή στη Γλασκώβη, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Σκωτίας, άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις. Κατά την παραμονή τους εκεί οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Riverside, στις όχθες του ποταμού Κλάιντ, με πάνω από 3000 εκθέματα σε αυτοκίνητα, μέσα μεταφοράς και τεχνολογικά επιτεύγματα. Η επόμενη στάση ήταν η Πινακοθήκη και το Μουσείο Kelvingrove, ένα από τα διασημότερα κτίρια της πόλης και το πιο επισκέψιμο μουσείο της Μεγάλης Βρετανίας, εκτός Λονδίνου. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την περιήγησή μας στην πασίγνωστη Buchanan street, που αποτελεί το κεντρικό τμήμα της διάσημης εμπορικής περιοχής της Γλασκώβης.

Η μετάβαση στο Λονδίνο με τρένο πρόσφερε στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία, καθώς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την αγγλική φύση, διασχίζοντας τις περισσότερες κομητείες της. Φτάνοντας, σ’ αυτή την τόσο διάσημη πόλη-μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου, μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα πιο διάσημα αξιοθέατά της. Επισκεφτήκαν το Piccadilly Circus, τη Leicester Square, το περίφημο Soho και τη μοναδική China Town καθώς και το Covent Garden, την πλατεία Trafalgar με τα διάσημα λιοντάρια και τη μεγαλοπρεπή National Gallery. Αναμφίβολα το Λονδίνο είναι διάσημο σε όλον τον κόσμο για τις μεγαλοπρεπείς παραγωγές μιούζικαλ και έτσι τα παιδιά βίωσαν τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα Mamma Mia, στο Novello Theater, στη διάσημη περιοχή West End του Λονδίνου, βασισμένο στα τραγούδια του επιτυχημένου συγκροτήματος ABBA.

Κατά τη δεύτερη μέρα οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο Μουσείο της Madame Tussauds, το πιο γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στον κόσμο, με πιστά αντίγραφα προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος, της πολιτικής και της τέχνης. Στη συνέχεια από τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, περπάτησαν στο James Park, κατόπιν στο διάσημο Whitehall και κατέληξαν στο πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Λονδίνου, το Big Ben. Κατόπιν μετέβηκαν στο Westminster Abbey, στο Palace of Westminster ή αλλιώς το Βρετανικό Κοινοβούλιο, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Τάμεση. Η απαραίτητη στάση στην περίφημη ρόδα, το  London Eye,   πρόσφερε στα παιδιά μια μεγαλοπρεπή πανοραμική θέα της πόλης, επιτρέποντάς τα να πάρουν άλλη μία εντονότερη γεύση από αυτή την τόσο διάσημη μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Η επόμενη στάση ήταν σε δύο σημαντικά  σημεία αναφοράς της πόλης, τον Πύργο του Λονδίνου και τη Γέφυρα του Πύργου. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Borough Market, στη νότια όχθη του Τάμεση, αφήνοντας στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η τελευταία μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο όπου ανάμεσα στα εκατομμύρια εκθέματα οι μαθητές μας θαύμασαν την αίθουσα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και άλλες πτέρυγες, όπως την Ασσυριακή, Αιγυπτιακή, Κινεζική και άλλες.

Άλλη μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή έλαβε τέλος, αφήνοντας στους μαθητές μας  μια γλυκιά ανάμνηση και προσφέροντάς τους μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία … την εμπειρία μιας ζωής που σίγουρα θα τους δώσει κίνητρα για ένα συναρπαστικό ΜΕΛΛΟΝ!