Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη…ορθρογραφούν!!!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας Γυμνασίου που διεξήχθη από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου 2023 με τη συμμετοχή των μαθητών Ιασωνίδου Θ., Καλαμαρά Α., Καραγιάννη Ο., Καραμάνη Γ., Κυριαζή Ι., Λάγου Σ., Λυκίδη Ι., Μαυροκεφαλίδου Σ., Παταπούδη Α., Τουρσουνίδη Ν., Τσιρίκα Α., Χρύσογλου Θ. και Φιλαράκου Χ., υπό την καθοδήγηση των Φιλολόγων των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Ε. Καρατζιούλα και κ. Α. Καρυτσιώτη.

Ο διαγωνισμός ήταν μια ευκαιρία να γίνει επανάληψη στους κανόνες ορθογραφίας και αποτελούσε κίνητρο για τους μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ελληνική λογοτεχνία, καθώς τα κείμενα του διαγωνισμού είναι αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία της Άλκης Ζέη των εκδόσεων Πατάκη.

Το λεξιλόγιο που εξετάστηκε ήταν αντίστοιχο και σύμφωνο με την ύλη των σχολικών βιβλίων και του αναλυτικού προγράμματος που ανακοινώνει το υπουργείο στην αρχή του σχολικού έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων του διατέθηκαν για τη λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης «11525», παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών του οργανισμού «Μαζί για το παιδί».

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνουν στη ζωή τους!