Αποχαιρετώντας τους απόφοιτους του Δημοτικού 2023!

Έξι χρόνια πέρασαν από κείνη την πρώτη μέρα που οι μικροί τότε μαθητές μας πέρασαν το κατώφλι του Δημοτικού. Έχοντας κατακτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, ξεκίνησαν ένα νέο ταξίδι προς την κατάκτηση της γνώσης και της ωριμότητας. Κάθε χρόνος και μια αποσκευή γεμάτη κατακτήσεις, εμπειρίες, δεξιότητες. Και να που φτάνει η μέρα που οι «μεγάλοι» πλέον του δημοτικού ετοιμάζονται να το αποχαιρετήσουν.

Τετάρτη 14 Ιουνίου. Ημέρα Αποφοίτησης για την Τάξη 2022-2023 του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας. Ο προαύλιος χώρος του Γυμνασίου – Λυκείου πλημμυρίζει με γέλια και φωνές. Ο ενθουσιασμός διάχυτος! Το ίδιο και η συγκίνηση! Οι γονείς σπεύδουν να απαθανατίσουν την όμορφη στιγμή, την ίδια ώρα που τα παιδιά τρέχουν να βρουν τους συμμαθητές τους για μια δική τους  τελευταία αναμνηστική φωτογραφία. Οι δάσκαλοί τους, όλοι παρόντες, ανυπομονούν να τους καμαρώσουν στη σκηνή της Αίθουσας Τελετών. Ο χώρος ασφυκτικά γεμάτος αφού εκτός των γονέων απαραίτητη είναι και η παρουσία παππούδων αλλά και λοιπών συγγενών σε  αυτή τη μοναδική στιγμή της σχολικής διαδρομής τους. Και με ένα θερμό χειροκρότημα υποδεχόμαστε τους τελειόφοιτους στην Αίθουσα του Θεάτρου. Η συγκίνηση και το γέλιο εναλλάσσονται καθώς οι δάσκαλοι της Στ΄ τάξης εκφωνούν τις αποχαιρετιστήριες ομιλίες τους. Το ίδιο και όταν ανεβαίνουν στη σκηνή οι μαθητές-εκπρόσωποι των δύο τμημάτων. Τα ανάμεικτα συναισθήματα κορυφώνονται όταν προβάλλονται μοναδικά στιγμιότυπα από όλες τις δράσεις, εξορμήσεις, γιορτές και εκδρομές των μαθητών ξυπνώντας μνήμες ανεπανάληπτες. Υπενθυμίζοντας πόσες πολλές και σπουδαίες εμπειρίες αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό. Και μέσα σε αυτό το κλίμα συγκίνησης η σκηνή είναι έτοιμη πια να φιλοξενήσει τις χορογραφίες και τα τραγούδια που με τόση χαρά έχουν προετοιμάσει τις τελευταίες εβδομάδες. Ο χορός , το τραγούδι και τα χαμόγελα είναι διάχυτα! Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς καταφέρνουν να μας παρασύρουν όλους και λίγα λεπτά αργότερα τους συνοδεύουμε στον  χορό και στο τραγούδι. Πόσο πιο όμορφα θα μπορούσε να κλείσει αυτή η βραδιά!

Αγαπημένα μας παιδιά! Έφτασε η στιγμή να αφήσετε πίσω σας το δημοτικό και να προετοιμαστείτε για να περάσετε το κατώφλι του γυμνασίου. Κοιτάξτε μπροστά, προχωρήστε άφοβα με πίστη στις δυνάμεις σας! Σας ευχόμαστε ολόψυχα να είναι μακριά και φωτεινή η διαδρομή σας!!!