Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;

Την Τρίτη 30 Μαΐου, τα μικρά Νήπια των Εκπαιδευτηρίων μας, πραγματοποίησαν περιήγηση στους επαγγελματικούς χώρους της περιοχής μας, ως επιστέγασμα της θεματικής Ενότητας ¨ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ¨ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Οι μικροί μας μαθητές περιηγήθηκαν στους επαγγελματικούς χώρους της περιοχής μας προκειμένου να τους γνωρίσουν από κοντά, ενώ παράλληλα ως άλλοι μικροί ¨δημοσιογράφοι¨ πήρανε συνέντευξη από τους επαγγελματίες της περιοχής σχετικά με τις σπουδές ή όχι που χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν προκειμένου να ασκήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα, και τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Μετά το πέρας της εκπαιδευτικής εξόρμησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση-προβληματισμός για τη χρησιμότητα και τη σπουδαιότητα όλων των επαγγελμάτων, ενώ παράλληλα μπήκαν τα πρώτα ¨σποράκια¨ αναζήτησης επαγγέλματος.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές με σεβασμό και αφοσίωση στη βιωματική δράση και εκπαίδευση θέτουμε τα θεμέλια του επαγγελματικού προσανατολισμού του 21ου αιώνα γιατί…δεν αναζητούμε το Μέλλον, το Δημιουργούμε!