Συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενδυνάμωση στη Φύση για Παιδιά».

Την Τετάρτη 24 Μαΐου οι μαθητές της Α΄ και B΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφθηκαν το Δάσος του Φιλύρου “Αμαδρυάς” και παρακολούθησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενδυνάμωση στη Φύση για Παιδιά» από το τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Αρχικά οι μικροί μας εξερευνητές μαζεύτηκαν στο σημείο συνάντησης, όπου δόθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς συμπεριφερόμαστε αν συναντήσουμε στον δρόμο μας κάποιο ζωάκι, όπως επίσης και για το πώς περπατάμε όταν συναντάμε ανηφόρες και κατηφόρες στη διάρκεια μιας πεζοπορίας.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, το περπάτημα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν μια όμορφη έκπληξη με τις πολλές εναλλαγές τοπίων! Μονοπάτια, ξύλινα σκαλάκια, δασικοί δρόμοι, μανιτάρια και χελώνες εντυπωσίασαν τους μικρούς μας εξερευνητές! Μετά από 2 περίπου χιλιόμετρα πορείας και πρώτης επαφής και αλληλεπίδρασης με τα στοιχεία του δάσους,  φτάσαμε σε έναν όμορφο χώρο αναψυχής, και μόλις φτάσαμε στην αφετηρία μας, τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια που είχαν ως στόχο την ομαδική συνεργασία, την κοινωνικοποίηση, την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, καθώς και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας!

Αφού ολοκληρώσουμε όλοι τις δραστηριότητές μας, επιστρέψαμε στο σχολείο αναβιώνοντας κάθε στιγμή που ζήσαμε μέσα στο δάσος! Ήταν μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας, καθώς χαμόγελα ικανοποίησης ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.