Πρωτότυπος Οδηγός Θρησκευτικού Τουρισμού από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Ένας πρωτότυπος Οδηγός Θρησκευτικού Τουρισμού διαμορφώθηκε από τη φετινή εκπαιδευτική δράση «Βυζαντινά Μνημεία της πόλης μου», στο πλαίσιο ενός ακόμα Συμφώνου Συνεργασίας του Σχολείου μας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

Ο Οδηγός Θρησκευτικού Τουρισμού 5 βυζαντινών μνημείων της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ. Κ. Σπαθάρου, Φιλόλογο, και κ. Ε. Τσιρέλη, Θεολόγο, την Τετάρτη 17 Μαΐου, σε ειδική διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΙΠΜ υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διακρίθηκε δε μεταξύ 19 κορυφαίων εκπαιδευτικών δράσεων από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της B’ Γυμνασίου,  Βρύζα Β., Γουδεντζίκη Μ., Δελημόση Φ., Εσέρογλου Φ., Ζαχαρία Σ., Ζηκοπούλου Ε., Ιωαννίδου Σ., Καρακύργιου Ε., Καρυώτη Φ., Κιτικίδης Φ., Κουμπουρόπουλος Ν.,  Λαδοπούλου Γ., Μάσκα Ν., Μήνος Γ., Μισκάκη Φ., Νικάκη Ν., Ντέσσου Κ., Οικονόμου Α., Παναγιωτίδου Ε., Παυλίδου Α., Πρατσινάκη Κ., Σαμοθρακίτης Σ., Σεράνη Κ., Σκρίμπας Β., Σολδάτος Ο., Τζελαλής Σ., Τσιφτσή Ε., Τσομπανίδης Α., Τσούκας Γ., Χαραμαλή Α., Χατζηλιάδου Χ., και Χριστοδουλίδης Κ., στην πρώτη φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος, συγκέντρωσαν πληροφορίες για τα μνημεία Ι.Μ. Βλατάδων, Ι.Μ. Λατόμου, Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, Ροτόντα, Αψίδα Γαλερίου και Βυζαντινοί Νερόμυλοι, και έπειτα ξενάγησαν όλους τους συμμαθητές τους, βήμα-βήμα, στη βυζαντινή ιστορία της πόλης μας (https://bit.ly/3OmBJ7e) και συγκεκριμένα στα μνημεία. Εκεί, φωτογράφησαν τα μνημεία και έγραψαν βιωματικά άρθρα.

Στη δεύτερη φάση, όλο το υλικό συγκεντρώθηκε και δημιουργήθηκε ο πρωτότυπος Οδηγός Θρησκευτικού Τουρισμού στον οποίο όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/41NS4Vx, αλλά επίσης σαρώνοντας με το κινητό σας τον qr code που δημιουργήσαμε. Μπορείτε επίσης, πατώντας print, να τον τυπώσετε όποτε το θελήσετε.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε λοιπόν ένα από τα παραπάνω μνημεία, αναζητήστε το αυτοκόλλητο με τον qr code του Σχολείου μας που παραπέμπει στον Οδηγό Θρησκευτικού Τουρισμού, έτσι ώστε η περιήγησή σας να εμπλουτιστεί από την έρευνα και τα άρθρα των μαθητών μας!

Ευχαριστίες οφείλουμε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΙΠΜ, κ. Ι. Κλιάρη, για την ποιοτική και διαχρονική μας συνεργασία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ τη διαδικτυακή ημερίδα με την παρουσίαση του Οδηγού https://bit.ly/3IjqJna στο 2:54:30.