“Είμαι ένα βιβλίο… διάβασέ με!”

Oι μαθητές των τμημάτων της Δ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν τη χαρά να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία να επισκεφτούν τη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, τον χώρο που για τέσσερις ημέρες χτυπά η καρδιά του βιβλίου στην Ελλάδα.

Αρχικά παρακολούθησαν την εκδήλωση «Είμαι ένα βιβλίο …διάβασέ με!». Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για την Νεότητα προσκάλεσε τους μικρούς μας αναγνώστες να φωνάξουν με μια φωνή «Είμαι ένα βιβλίο…διάβασέ με!» με αφορμή το μήνυμα που έγραψε ο καταξιωμένος και πολύ διαβασμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος, για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από αυτό και εκφράστηκαν εικαστικά, με την καθοδήγηση της ομάδας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, δημιουργώντας τα δικά τους μοναδικά βιβλία.

Στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Έκθεσης, να την εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν τον πλούτο της, να εμπνεύσουν από τους θησαυρούς της και να επιλέξουν βιβλία της αρεσκείας τους που θα τους ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους.

«Αν έχεις κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται»  Κικέρων