Αναδεικνύοντας το Eνεργειακό αποτύπωμα του Δήμου μας!

Με αφορμή το θέμα της 29ης Πράσινης Εβδομάδας για το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου Νεάπολης – Συκεών – Ρετζικιού όπου ανήκει και το σχολείο μας, ο Δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης αποδέχτηκε το αίτημά μας και μας παραχώρησε μια συνέντευξη, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που είχαμε ετοιμάσει, παρουσία των βασικών μελών της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου μας υποδέχτηκε η πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Α. Τσουκαλά, προετοιμάζοντας τη συζήτηση που επακολούθησε.  

Τα παιδιά έχοντας προετοιμάσει τις ερωτήσεις και με τον δέοντα σεβασμό προκάλεσαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με καίριες ερωτήσεις στις οποίες απάντησε με πολλή χαρά τόσο ο κ. Δανιηλίδης όσο και το επιτελείο του, αναδεικνύοντας έτσι το πολύ σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει και τις πρωτοποριακές ιδέες που έχουν υλοποιήσει στη θητεία τους, ήδη από τη δεκαετία του ’90, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάληψη δράσεων σε τοπικό επίπεδο, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και για την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών μέσα από την ένταξη στο πρώτο ευρωπαϊκό δίκτυο δήμων για την ενεργειακή αναβάθμιση των πόλεων, το Energy Cities.

Στο τέλος της συνάντησης οι μαθητές μας προχώρησαν και σε ερωτήσεις για θέματα της γειτονιάς, προκαλώντας την έκπληξη του δημάρχου για την παρατηρητικότητά τους και το ενδιαφέρον τους για τα κοινά και αποσπώντας ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια.  Τους ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκαναν, να υποδεχτούν τους μικρούς ενεργούς πολίτες!!