Η δυνατότητα Κρυπτογραφημένης Επικοινωνίας!

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας- ΝΟΗΣΙΣ φιλοξένησε για 15η χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που αποτελεί έναν ισχυρό, πρωτοποριακό θεσμό που κάθε χρόνο ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και ισχυροποιείται.

Στη Κεντρική Σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Οικονόμου», οι μαθητές της α΄ Λυκείου Β. Καραφεΐζης και Άγ.-Αλ. Μανούκας παρουσίασαν  την εφαρμογή που δημιούργησαν «Cylock», αξιοποιώντας τις ικανότητές,  τις δεξιότητές τους αλλά και τις γνώσεις που έχουν μέχρι τώρα κατακτήσει στο Σχολείο μας.

Πρόκειται για μια καινοτόμο εφαρμογή  η οποία προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα  κρυπτογραφημένης επικοινωνίας αλλά και διασύνδεσης με το σύνολο των ατόμων που τη χρησιμοποιούν. Το προγραμματιστικό μοντέλο βασίστηκε στο πρότυπο  του «ασυμμετρικά κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου επικοινωνίας».

Η πρωτοποριακή και πολλά υποσχόμενη  εργασία των μαθητών μας απέσπασε πολύ καλές κριτικές και σχόλια από την επιστημονική επιτροπή του Προεδρείου τόσο ως προς τη σύλληψη όσο και ως προς την άρτια υλοποίησή της.

Εξίσου σημαντική ήταν και η ευκαιρία που δόθηκε στους δυο νέους προγραμματιστές να δώσουν  συνέντευξη στο Web radio του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής και να ενημερώσουν για το όλο εγχείρημά τους.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας για την πρωτοβουλία και την αγόγγυστη προσπάθειά τους!