Για 6η χρονιά στον Εθνικό τελικό τουYoung Business Talents !!!

Για 6η χρονιά μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη μετά την 1η θέση στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν στην Αθήνα, για να zήσουν και πάλι ανεπανάληπτες στιγμές στον εθνικό τελικό του YoungBusinessTalents !!!

Την πανηγυρική κορύφωση του καινοτόμου διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθήτριες της α΄ Λυκείου Καπία Α., Λαδοπούλου Ε., Λαζαρίδου Μ. και  Τσομπάνη  Μ. με την ομάδα «MEMA»  καθώς και οι μαθητές  της α΄ Λυκείου,  Κολέρδας K., Σκέντζιος K.Στράντζαλης Γ. και Γκουζκούνη Ε., με την ομάδα «HOOPINGEEKS» οι οποίοι κατέκτησαν την 2η θέση  και την  4η θέση αντίστοιχα στους ομίλους τους στον εθνικό τελικό του Young Business Talents 2022-2023 που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, στις 31 Μαρτίου 2023 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα! Η Κήρυξη της έναρξης του διαγωνισμού έγινε από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως , ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη κας. Αθ. Δεσύπρη και της Προέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού & ΕΒΕΑ κας. Σ. Κουνενάκη-Εφραίμογλου. O Διευθυντής Διοργάνωσης  του ΥΒΤ κ. Κ.Αρεταίος υποδέχτηκε όλους τους διαγωνιζόμενους με εξαιρετική διάθεση και οργανωτικότητα.

Ο διαγωνισμός Young Business Talents είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός επιχειρηματικών ταλέντων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα μέσω Επιχειρηματικού Προσομοιωτή Διοίκησης Επιχειρήσεων PraxisMMT

Οι μαθητές μας ξεκινήσανε  ένα πρωτόγνωρο ταξίδι βιωματικής μάθησης το Νοέμβριο του 2022 μαζί με άλλους  2000 μαθητές ελληνικών σχολείων με στόχο να διοικήσουν και να καταστήσουν κερδοφόρες τις εταιρίες τους, σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και σκληρού ανταγωνισμού. Από τις 700 ομάδες, κατέκτησαν τον τελικό στόχο του ταξιδιού, μόλις οι 75 εκ των οποίων οι δύο ήταν ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη!!!!! 

Το ταξίδι μας για την Αθήνα ξεκίνησε την Παρασκευή  31/03/2023, όπου οι μαθητές μας πέταξαν για τον μεγάλο τελικό!! Τα παιδιά μας έζησαν κάθε λεπτό με μεγάλο ενδιαφέρον, ζήλο και πολύ θετική διάθεση ενώ η σύντομη  παραμονή μας στην Αθήνα εμπλουτίστηκε με ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Εμείς συγχαίρουμε τα παιδιάς μας και ευελπιστούμε πως αυτή η βιωματική μάθηση θα τους φανεί αληθινά χρήσιμη σε κάθε επαγγελματικό βήμα στο μέλλον τους.