«Αποστάγματα Γραφής»

Oι μαθητές του Γυμνασίου: Μισκάκη Φ., Εσέρογλου Φ., Χατζηλιάδου Χ., Σιδηροπούλου Γ. και του Λυκείου: Τσιτσιρίκου Σ. και Μαργαρίτης Γ. συμμετείχαν με ποιήματα-πεζά στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της «Παρέμβασης». Τα έργα τους συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο: «Αποστάγματα γραφής» που εξέδωσε το «Λογοτεχνικό Περιοδικό Παρέμβαση» και οι «Εκδόσεις Παρέμβαση» σε συνδιοργάνωση με την «Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και το Επιστημονικό Περιοδικό υπό την αιγίδα του «Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού».

 Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με τα ξεχωριστά τους έργα. Η συγγραφή είναι ανάγκη, είναι πόθος για ανατροφοδότηση της εμπειρίας και της σκέψης. Αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στον δημιουργό και τον αποδέκτη. Και οι νέοι έχουν τη φυσική ανάγκη να επικοινωνούν.  

Τα Εκπαιδευτήρια  Φρυγανιώτη πιστεύοντας στην αξία της δημιουργικής έκφρασης των νέων και στον λυτρωτικό ρόλο της ποίησης για τον άνθρωπο ενθαρρύνουν και στηρίζουν κάθε προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών μας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να αποτυπώσουν με τον λόγο τους τις ενδόμυχες ευαισθησίες και ανησυχίες τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας! Ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στη μελλοντική τους ενασχόληση με τη λογοτεχνική παραγωγή! Ας βρίσκουν πάντα την ευτυχία στο λόγο και ας δυναμώνουν τη γλώσσα μας…