Οι Ντεντέκτιβ της Tέχνης εξερευνούν αίθουσες του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας, επισκέφθηκαν οι μαθητές των μικρών Νηπίων των Εκπαιδευτηρίων μας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ''ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ’’ που εκπονήθηκε την εβδομάδα αυτή στην τάξη μας.  Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες ήρθαν σε επαφή με τις Βυζαντινές εικόνες, ανακάλυψαν την τέχνη της αγιογραφίας, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους με όρους και λέξεις, εξάσκησαν την παρατηρητικότητά τους, καλλιέργησαν την καλαισθησία τους.  

Παράλληλα, περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και υιοθέτησαν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά την εκεί επίσκεψή μας. 

Στην αίθουσα των Βυζαντινών εικόνων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνοτροπία αγιογραφιών του Βυζαντινού πολιτισμού, να παρατηρήσουν την αισθητική των εικόνων και να αποκωδικοποιήσουν μια σειρά συμβολισμών. 

Οι απορίες που διατύπωσαν, η προσοχή και κυρίως , ο ενθουσιασμός με τον οποίον συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τόσο στο χώρο του Μουσείου, όσο και στην τάξη, δημιουργεί σε όλους μας την πεποίθηση ότι αυτά τα παιδιά θα μπορούν στο μέλλον να διατηρήσουν αναλλοίωτη την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.