Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Από το Σιτάρι στο Ψωμί».

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου τα δύο τμήματα της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφτηκαν τους Μικρούς Ήρωες. Μια Επιστημονική ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, που δραστηριοποιείται σε μια σειρά βιωματικών ερεθισμάτων για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Από το Σιτάρι στο Ψωμί». Βίωσαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, από το όργωμα και τη σπορά έως το ζύμωμα και το ψήσιμο. Ντυμένα με ποδίτσες και σκουφάκια, ζύμωσαν το ψωμάκι τους σε μικρές λεκανίτσες. Όσο διήρκησε  το ψήσιμο του ψωμιού, καθηγητές Φυσικής Αγωγής απασχόλησαν τα παιδιά με αθλητικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Φεύγοντας, πήραν μαζί το ψωμάκι τους. Τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία του ψωμιού, τη διατροφική του αξία, την πορεία από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση (σπορά, θερισμός, αλώνισμα, άλεσμα, ζύμωμα, ψήσιμο), τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία, τα είδη ψωμιού και δημητριακών και τα επαγγέλματα που αφορούν όλη τη διαδικασία.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους Μικρούς μας Ήρωες. Αποχαιρετίσαμε τον χώρο χαρούμενοι και δίνοντάς τους την υπόσχεση ότι θα τους επισκεφθούμε ξανά σύντομα.