Μια υπέροχη εμπειρία με την Μαρία Ανρικοπούλου!

Το Σχολείο μας είχε την τιμή την Τετάρτη 29/3, να φιλοξενήσει στην αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου μας τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Μ. Ανδρικοπούλου.

Η Μαρία Ανδρικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με ειδίκευση: α. στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και β. στη Στρατηγική Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων και Καταστροφών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμέλειας κειμένων στο Εθνικό Κέντρο
Βιβλίου. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Eλληνικού Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου.
Διατηρεί τη στήλη «Ζήτω η περιέργεια» στον Μαγικό κόσμο του παιδικού
βιβλίου της εφημερίδας Kosvoice, με βιβλιοπαρουσιάσεις παιδικών βιβλίων.Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους. Έχουν εκδοθεί 10 βιβλία της για παιδιά. 

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα τόσο για το περιεχόμενο των βιβλίων της «Δάσκαλος σε δύο ρόδες», «Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας» και «Το Βιβλίο των καταστροφών», όσο και τη σημασία του βιβλίου στη ζωή μας γενικότερα. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά του ερωτήματα στη συγγραφέα για τα βιβλία της, την πηγή έμπνευσής της αλλά και τα βιβλία που ετοιμάζει.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Ανδρικοπούλου για την υπέροχη εμπειρία!