Τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνάσιου στα Ιωάννινα.

«Μαθήματα Παιδείας αλλά και Διασκέδασης στην Τριήμερη Εκδρομή στα Ιωάννινα με τη γεμάτη ζωντάνια και χιούμορ Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας»!

Από την Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στα Γιάννενα και στις ομορφιές του νομού Ιωαννίνων. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, διασκέδασαν και πέρασαν ξέγνοιαστα και ευχάριστα όλες αυτές τις ημέρες.

Δείτε Περισσότερα

Την πρώτη μέρα αναχωρήσαμε από το Σχολείο μας με προορισμό τα Ιωάννινα, κάνοντας μία ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και φαγητό. Το απόγευμα φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, στο Du Lac όπου τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας. Μετά το βραδινό μας γεύμα διασκεδάσαμε σε γνωστό ρεμπετάδικο της πόλης.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Κατόπιν επιστρέψαμε στα Ιωάννινα, όπου πήραμε το καραβάκι και περάσαμε απέναντι  στο νησάκι - το μοναδικό «ανώνυμο» νησί σε λίμνη–που αναπαύεται στο κέντρο της λίμνης Παμβώτιδας. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Προεπαναστατικής Περιόδου, που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς και περιηγηθήκαμε στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Από εκεί ανηφορίσαμε στο μοναστήρι της περιοχής, ο ναός του οποίου ξεχωρίζει για τις τοιχογραφίες των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδος που είναι σπάνιο φαινόμενο για χριστιανική εκκλησία. Η απεικόνιση των αρχαίων φιλοσόφων ανάγεται πιθανότατα σε απόκρυφα κείμενα 5ου αιώνα, που αναβιώνουν στο 14ο αιώνα και έχουν ως θέμα τις προφητείες των επτά φιλοσόφων για τον Χριστό. Η επόμενη επίσκεψή μας ήταν στο  Φετιχιέ  τζαμί που στεγάζεται στο κάστρο των Ιωαννίνων όπου σώζεται οικογενειακός  τάφος με το ακέφαλο σώμα του Αλή, καθώς και της πρώτης συζύγου του Ούμ Γκιουλσούμ Χανούμ, γνωστής και ως Εμινέ, στη συνέχεια κατηφορίσαμε στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ) που στεγάζεται το Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Έπειτα, περιηγηθήκαμε στα όμορφα δρομάκια της πόλης, γευματίσαμε και κάναμε βόλτα μπροστά στη λίμνη Παμβώτιδα.

Μετά το βραδινό μας γεύμα διασκεδάσαμε σε club της πόλης.

Την τρίτη μέρα, 12/03 επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Δωδώνης και κάναμε ξενάγηση τόσο στο αρχαίο θέατρο όσο και στο αρχαιότερο μαντείο που συναντάται στον Ελλαδικό χώρο. Από εκεί αναχωρήσαμε για το γραφικό Μέτσοβο. Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό και τη βόλτα στον ομώνυμο οικισμό αναχωρήσαμε για τη Θεσσαλονίκη.

Τα ταξίδια μας συγκλονίζουν, γεμίζουν το μυαλό μας όμορφες εικόνες και αποτελούν μια ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε νέα μέρη και νέους προορισμούς. Να περάσουμε όμορφες στιγμές και να επικοινωνήσουμε με νέους ανθρώπους και «όμορφα» παιδιά. Αναμνήσεις πολύχρωμες που θα μείνουν πάντα ζωντανές μέσα στην καρδιά μας! «Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα αλλά και αρκετά από όσα αξίζει να γνωρίζουμε δεν μπορούν να διδαχθούν!!!» Ας ευχηθούμε πολλά και όμορφα ταξίδια σε όλους μας!