Με το απόλυτο άριστα και εξαιρετικές βαθμολογίες οι μαθητές μας στην Οικονομική Ολυμπιάδα!

Μαθητές της γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη προκρίνονται στον περιφερειακό γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας με εξαιρετικές βαθμολογίες : Καβαλιέρος Ι. (100%), Μπουλούσης Θ. (76%), Γεροκώστας Ν. (76%), Σαριδάκη Ν. (72%), Μαυρομάτη Δ. (68%) και Μόσχου Α. (68%).

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος 3.007 παιδιά από 168 σχολεία όλης της χώρας, ξεπερνώντας κατά 28% την περσινή συμμετοχή. Η πρόκριση στον περιφερειακό γύρο καθορίζεται σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο προκρίνεται ο καλύτερος μαθητής ή μαθήτρια ανά σχολείο, με την προϋπόθεση ότι πέρασε τη βάση του 50%, και κατά το δεύτερο προκρίνονται όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν βαθμό από 68% και πάνω. Ο περιφερειακός γύρος στην περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στη Θεσσαλονίκη.
Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών, στην αναζήτηση υποσχόμενων μελλοντικών οικονομολόγων καθώς και στην ενθάρρυνσή τους στις μετέπειτα σπουδές τους.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας να προκριθούν και στο επόμενο στάδιο και τους συγχαίρουμε για την μέχρι τώρα προσπάθεια!