Περσινός Απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας Ερευνητής της NASA!

Ο περσινός απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Μενέλαος Ράπτης, αφού κατέκτησε πλήρη υποτροφία στο κορυφαίο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Αστροφυσικής Franklin & Marshall, τώρα… πάει και στη NASA! Φοιτητής Aστροφυσικής από το πρώτο ήδη εξάμηνο επιλέχθηκε ως αριστούχος, για να συμμετάσχει σε ειδική ερευνητική ομάδα της ΝΑSA.

Ο Μενέλαος περιγράφει τα νέα καθήκοντά του στην ανάλυση των εκατομμυρίων δεδομένων του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb Space Telescope ως εξής: «Έχω την τιμή και τη χαρά να αποτελώ πλέον μέρος της ερευνητικής ομάδας της ΝΑSA, η οποία θα αναλύει τα εκατομμύρια δεδομένα του James Webb Space Telescope», αναφέρει με ενθουσιασμό και εξηγεί πως πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό και ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα επιτεύγματα στον τομέα του διαστήματος, ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2021, χαρίζοντας στην ανθρωπότητα το ομορφότερο παράθυρο προς τη μαγεία του διαστήματος». Η έρευνά του στη ΝASA θα εστιαστεί στην εξέλιξη των γαλαξιών, έναν τομέα από τους δυσκολότερους, καθώς συνδυάζει πολλά στοιχεία της επιστήμης, αλλά και ταυτόχρονα τη φαντασία του ερευνητή.

Για τον Μενέλαο Ράπτη, η πορεία που χαράζει αποτελεί ένα ασύλληπτο όνειρο ζωής!!! Εμείς ευχόμαστε στον απόφοιτό μας πνευματική ευεξία και δημιουργικότητα!!!

Θα είμαστε πάντα μαζί του, ως την άκρη του Σύμπαντος, στα μακρινά του ταξίδια ανάμεσα στους Γαλαξίες!!!

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε  ο Μ. Ράπτης στον ALPHA.