Η Τέχνη συναρπάζει και προβληματίζει …

  Οι μαθητές της  Γ´ Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θεατρική παράσταση «Αριζόνα», του Ισπανού Juan Carlos Rubio, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, με τους κ.κ Στ. Καραγιάννη και Ν. Παπαδοπούλου στο θέατρο «Αυλαία».

Η παράσταση αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο  για τις μεταναστευτικές προσφυγικές ροές και τη στάση του “πολιτισμένου κόσμου” απέναντι στους κατατρεγμένους ανθρώπους που προσπαθούν να εγκατασταθούν και να επιβιώσουν σε μία νέα χώρα. Το έργο αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να περάσουν ένα σύνορο, ένα τείχος, μια θάλασσα και δεν τα κατάφεραν ποτέ…

  Οι μαθητές μας βίωσαν με συγκίνηση τις συναισθηματικές μεταπτώσεις των ηρώων και προβληματίστηκαν για τη στάση τους απέναντι στο ανθρώπινο δράμα των προσφύγων! Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια πρόσφεραν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στην πρωταγωνίστρια του έργου κ. Νικολέτα Παπαδοπούλου,  απόφοιτο  των Εκπαιδευτηρίων μας.

     Με υπερηφάνεια κι εμείς την συγχαίρουμε θερμά για την επιτυχημένη της πορεία στο μονοπάτι της τέχνης και ευχόμαστε πάντα να μας χαρίζει τέτοιες συγκινήσεις.