Το ταξίδι από το μαγικό κόσμο της Γνώσης.

Στο πλαίσιο της Διαθεματικής προσέγγισης: «ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΠΛΑΝΗΤΕΣ» οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του πλανητάριου ένας καινούριος μαγικός κόσμος ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών στη ¨Διαστημική Αποστολή: Νυχτερινός ουρανός¨. Μεταφέρθηκαν στα αστρικά συστήματα συνδυάζοντας την ονομασία κάθε αστερισμού, με την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Στην ψηφιακή παράσταση: «Μαγικός πλανήτης» παρακολούθησαν τις εναλλαγές των εποχών σε σχέση με τη θέση του ήλιου και την περιστροφή της Γης, τις μεταβολές των καιρικών φαινομένων και την αναγέννηση και μεταμόρφωση της φύσης. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν επιστημονικά με συναρπαστικά ψυχαγωγικό τρόπο και να εμπεδώσουν τις εμπειρικές γνώσεις  που έχουν ήδη κατακτήσει στο σχολείο μας.

Το ταξίδι από το μαγικό κόσμο της γνώσης είχε σαν στόχο να διδάξει αλλά και να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές μας να γίνουν αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του ΠΛΑΝΗΤΗ μας!!!