«Αλήθεια ή Ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» από τους μαθητές της Ε΄και Στ΄ Δημοτικού.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 07-02-2023 σε περισσότερες από 200 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο διοργανώνεται από το 2016 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE/INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας για το Expert Group on Safer Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στον Διαγωνισμό με τις παρακάτω εργασίες:

       1. Ομαδική Εργασία από μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Αλήθεια ή Ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο; »

Δείτε το pdf αρχείο: «Αλήθεια ή Ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;»

       2. Ατομικές και Ομαδικές ΖωγραφιέςΑφίσες από μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων  του Δημοτικού μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Αλήθεια ή Ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο; »

Δείτε το pdf αρχείο: «Αλήθεια ή Ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;»