20 χρόνια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου Μια μεγάλη Παγκόσμια γιορτή.

Σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλον τον κόσμο εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 για 20η συνεχόμενη χρονιά! Εκατομμύρια άνθρωποι – κάτω από την ομπρέλα των οργανισμών INSAFE/INHOPE και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής επιτροπής – ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφαλείας και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση. Η Αθηνά και ο @Παπάκης ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου μας μέσα από το παραμύθι «Ο @Παπάκης Ντετέκτιβ» και μια διαδραστική παρουσίαση για το ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο.  Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για το πώς πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο το οποίο τους ανησυχήσει, αναστατώσει, τρομάξει.

Η Αθηνά και ο Ντίκι ενημέρωσαν τους μαθητές της Α΄, Β΄, Γ ΄και Δ΄ Δημοτικού σε μια κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδας και Κύπρου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τα οφέλη που προκύπτουν από τη σωστή χρήση του.

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ συμμετείχαν ενεργά σε μία συζήτηση-διερεύνηση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και για την ανίχνευση ψευδών ειδήσεων. Μέσα από τη συζήτηση ήταν εμφανές ότι οι μαθητές των μεγάλων τάξεων έχουν καταστεί πλήρως ενημερωμένοι μέσω του μαθήματος της Πληροφορικής για τους κινδύνους που ελλοχεύει το διαδίκτυο.