Χειμερινή εκπαιδευτική απόδραση στην Αθήνα του Περικλή και όχι μόνο…!!!

Οι μαθητές της γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στις 27-30 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή στην πόλη που αποτελεί παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού, στην Αθήνα.

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για τους μαθητές μας τόσο η επίσκεψη στον ιερό βράχο  της Ακρόπολης -όπου αισθάνθηκαν την ιδιαίτερη ενέργεια που αυτός εκπέμπει πάνω από την πόλη που αποτελεί πηγή έμπνευσης για περισσότερα από 2.500 χρόνια – όσο και η ξενάγηση στο βραβευμένο, μοντέρνο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών  Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να θαυμάσουν τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που στεγάζει.  

Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Πρωτεύουσας και ειδικότερα  επισκέφτηκαν  το Ολυμπιακό Μουσείο, το ξεχωριστό Μουσείο των Ψευδαισθήσεων,  γνώρισαν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  την πλατεία Συντάγματος, την παλιά Βουλή, την πλατεία Κολωνακίου, τα όμορφα και γραφικά σοκάκια της Πλάκας, το Μοναστηράκι, το Θησείο, το Ζάππειο και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στη συνέχεια παρευρέθηκαν  στο κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και χόρεψαν στους ρυθμούς των μελωδικών και εντυπωσιακά φωτισμένων σιντριβανιών. Αξίζει να σημειωθεί πως η εξόρμηση συνδυάστηκε τις βραδινές ώρες με προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου και διασκέδασης.

Το ταξίδι αυτό αποτέλεσε ένα ευχάριστο διάλειμμα στην προσπάθεια που καταβάλουν οι μαθητές μας, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων. Ένα ταξίδι πλημμυρισμένο από γνώσεις, εικόνες, συναισθήματα, χαμόγελα και ανεπανάληπτες στιγμές. Γιατί όλη μας η ζωή είναι στιγμές…

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής για την άψογη συμπεριφορά τους  σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού !!!

Τους μαθητές συνόδευσαν ο κ. Α. Φρυγανιώτης και οι εκπαιδευτικοί Π. Φρυγανώτης, Σ. Ντούρου, Θ. Τσιόγκας και  Λ. Χατζηκυριακίδης