Δεν κρατάμε Μυστικά …!

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν, από μικρή  ηλικία, για τα όρια του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των υπολοίπων. Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξή τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό και υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας μια δράση που αφορά την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Με τρόπο εύληπτο και φιλικό προς τα παιδιά, η ψυχολόγος τους σχολείου μας, κ. Τάνια Σαμαρά προσέγγισε το σοβαρό αυτό ζήτημα παρουσιάζοντας στα παιδιά το βιβλίο: ¨Εγώ, το Σώμα μου και οι Άλλοι¨ προσφέροντάς τους οικεία σενάρια για να σκεφτούν και να συζητήσουν.

 Παρέα με τη μικρή ηρωίδα της ταινίας κινούμενων σχεδίων: «Το μυστικό της Νίκης», τα παιδιά μυήθηκαν στον ¨Κανόνα των Εσωρούχων¨ που τους διδάσκει να λένε ¨ΟΧΙ¨  σε ό,τι τα ενοχλεί και να μην κρατάνε μυστικά από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους!!! Στο τέλος της δράσης δόθηκε στα παιδιά το παραμύθι: «Η Κίκο και το χέρι» και σε ηλεκτρονική μορφή ¨Το μυστικό της Νίκης¨.