2ο Πανελλήνιο Βραβείο Πρωτοτυπίας!!!«Η Φυσική μαγεύει»

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της α΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, που απέσπασαν το 2ο Ειδικό Βραβείο-Πρωτοτυπίας στο μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Γίνε κι εσύ εισηγητής» με την εργασία: «Η χρήση του ARDUINO στην Πειραματική Φυσική: Μέτρηση Βάρους Σωμάτων σε 8 Πλανήτες και στη Σελήνη». Το μαθητικό συνέδριο που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Η Φυσική Μαγεύει», πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Δεκεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι μαθητές μας, Αθανασίου Ά., Αλευράς Ν., Αναγνωστοπούλου Γ., Αρβανιτίδης Σ., Βάρφης Σ., Βασιλειάδου Α., Βρακοτσώλης Γ., Ευαγγελόπουλος Α., Ζαρογιάννη Α., Ζάρρας Μ., Καραγεώργου Ε., Καρακούτα Α., Καραφεΐζης Β., Κεμανετζής Α., Κεσίδου Ε., Κοιλιαρίδου Μ., Κολέρδας Κ., Μανούκας Ά.-Α., Κωστής Ζ., Λύκου Σ., Μακάκας Ι., Μαρκής Π., Ματσουκατίδης Π., Μισκάκης Σ., Νικολέτου Χ., Ξηρός Ζ., Οικονόμου Σ., Τάτσικας Μ., Τερζανίδου Δ., Τζαμπάζης Α., Τσορμπατζόγλου Μ., Χρίστογλου Ν., εκπροσώπησαν με προθυμία, σοβαρότητα, αυτοπεποίθηση και γνώση, επάξια τους συμμαθητές τους και το Σχολείο μας.

Τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας προετοίμασαν οι καθηγήτριες Φυσικής του Σχολείου μας κα Μ. Μιτζάλη και κα Ε. Παπαδοπούλου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι μέσα από αυτήν την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση, οι συμμετέχοντες μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και να γνωρίσουν όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές θα εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, θα κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, θα αποσαφηνίσουν τις έννοιες που  τα συγκροτούν και θα αποκτήσουν  κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Παράλληλα με το συνέδριο Φυσικής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, βιώνοντας ένα βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της ολυμπιακής ιδέας, από τους μύθους που τη γέννησαν στην αρχαιότητα μέχρι την αναβίωσή της το 1896 και από εκεί στη μετάβασή της στη σύγχρονη εποχή μέσα από τεκμήρια, πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικά εκθέματα, προσωπικά αντικείμενα και ιστορίες αθλητών.

Την Κυριακή, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ακρόπολης και το ύψιστο σύμβολο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Είδαν από κοντά και θαύμασαν τα Προπύλαια, το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες, το Ηρώδειο και τον Παρθενώνα. Εντυπωσιάστηκαν από τον χώρο και τη μαγευτική θέα.  

Στους μαθητές και τις μαθήτριες ευχόμαστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο, για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους.