Ημέρες Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού!!!

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες επαγγελματικού προσανατολισμού από τις κ.κ. Ε. Μητσούλη και Σ. Τσιαρβούλα στους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου.

Η κ. Ε. Μητσούλη, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας, Φαρμακοποιός Α.Π.Θ., με μάστερ MSc στην Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία, παρουσίασε τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επαγγέλματος του φαρμακοποιού στο σύγχρονο απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια. Αρχικά έκανε μια αναφορά στα μαθήματα και τις απαιτήσεις της σχολής ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στις δεξιότητες που θεωρούνται αναγκαίες για τον επιστήμονα του κλάδου. Τόνισε τις επαγγελματικές διεξόδους που έχει ένας φαρμακοποιός και στο τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιστήμονας του κλάδου.

Η κ. Σ. Τσιαρβούλα, Creative / Cultural Manager - Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Πολιτικής Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε., Α.ΠΘ. παρουσίασε τα πεδία απασχολησιμότητας στον χώρο του πολιτισμού και της επικοινωνίας, αναδεικνύοντας τις προοπτικές που υπάρχουν. Χαρτογράφησε το πεδίο των τεχνών, των ψηφιακών Μ.Μ.Ε. και των social media. Εστίασε στο προφίλ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτά. Σκιαγράφησε το προφίλ του ιδανικού πολιτιστικού διαχειριστή. Παράλληλα, παρουσίασε τα πεδία εφαρμογής της πολιτιστικής διαχείρισης συνολικά, σε όλο το εύρος των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών. Ανέδειξε τη δυναμική που συνεχώς καταγράφεται στην εταιρική επικοινωνία, προσεγγίζοντας έννοιες-κλειδιά όπως branding, marketing, design, visual identity. Έκανε αναφορά σε καλές και κακές επικοινωνιακές πρακτικές. Τόνισε τη σημασία πολυμεσικών, διαδραστικών στρατηγικών επικοινωνίας με τη χρήση όλων των νέων εργαλείων και μεθόδων που είναι πλέον διαθέσιμα στους ειδικούς του κλάδου.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των τμημάτων και των σχολών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την κ. Νάταλυ Ντεμιρτζιάν, Ανώτερη Σύμβουλος Σπουδών του Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην ομιλία της τόνισε τη θέση που καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και παρουσίασε στους μαθητές τις κατευθύνσεις και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επιπρόσθετα παρείχε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και τις απαιτήσεις για την εισδοχή των φοιτητών και εστίασε στον τρόπο ζωής και διαμονής καθώς και στο κόστος εισδοχής.

Τέτοιες δράσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό του Σχολείου μας για την έγκυρη και σε βάθος πληροφόρηση των μαθητών μας σχετικά με τις προοπτικές που μπορούν να έχουν στο επαγγελματικό πεδίο. Γνωρίζουν από κοντά αναγνωρισμένους επαγγελματίες που ο καθένας, στο πεδίο που δραστηριοποιείται, προσφέρει πολύτιμη γνώση και παρέχει συμβουλές ζωής.