Ἡ Γέννησίς σου Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν…

«Ἡ Γέννησίς σου Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν ἀνέτειλε τῶ κόσμω τό φῶς τό τῆς γνώσεως˙... καί σέ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν Κύριε δόξα σοι.» «Την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ως χριστιανοί, γιορτάζουμε την ανάμνηση της επίσκεψης του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία και τη μεταφορά της καλής αναγγελίας ότι θα γεννήσει τον Ιησού Χριστό. Με το γεγονός αυτό σήμερα ανοίγεται το κεφάλαιο της σωτηρίας μας και γίνεται η φανέρωση του από αιώνες ή θεολογικότερα προ καταβολής κόσμου, απορρήτου μυστηρίου του Θεού. Ένα μυστήριο το οποίο συγκεφαλαιώνεται στο ότι ο Υιός του Θεού, ο Μονογενής, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, γίνεται Υιός της Παρθένου.»

Με αυτά τα λόγια τόνισε ο π. Αδάμ τη σημασία του μυστηρίου της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού στον καθιερωμένο εκκλησιασμό του Σχολείου μας. Ο π. Κωνσταντίνος Βλέτσης τέλεσε το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, στον Ι.Ν. Δώδεκα Αποστόλων και Οσίου Δαβίδ στα Πεύκα Ρετζικίου.

Πλήθος μαθητών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ στο τέλος του κηρύγματος του, ο π. Αδάμ τόνισε το πολυσήμαντο έργο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, γιατί δε φροντίζει μόνο την μάθηση των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας αλλά και μεριμνά στην «κατά Θεόν» πνευματική και ψυχική ανάταση των μαθητών και μαθητριών του.