Επίσκεψη στο Κτήμα Κλημεντίνη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το κτήμα Κλημεντίνη, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Εκεί τους υποδέχτηκαν τα μέλη της ομάδας Ιχνηλάτης Ονείρων, με τη βοήθεια των οποίων τα παιδιά έλαβαν μέρος σε πρωτότυπες δραστηριότητες.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρότζεκτ στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές αφορούσε τα ζώα  του κτήματος που πέφτουν σε χειμέρια νάρκη και όχι μόνο. Μέσα από γρίφους τα παιδιά καλούνταν να μαντέψουν κάθε φορά το ζώο το οποίο περιγράφονταν και στη συνέχεια να το εντοπίσουν στον χώρο του κτήματος και να ανακαλύψουν το παγωμένο πέταλο που βρισκόταν στη φωλιά του, εφόσον επρόκειτο για ζώο που πέφτει σε χειμερία νάρκη.

Στο δεύτερο πρότζεκτ με τίτλο: «Τήξη και Πήξη» οι μικροί μας πειραματιστές χρησιμοποιώντας υλικά που τους δόθηκαν, κλήθηκαν να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους πραγματοποιείται η τήξη του πάγου, αλλά και να εντοπίσουν τη πιο γρήγορη μέθοδο για να λιώσουν το δικό τους κομμάτι πάγου.

Έπειτα με τη βοήθεια των μελών της ομάδας Ιχνηλάτης Ονείρων φρόντισαν για την τροφή των γαϊδουριών και των κατσικών  που φιλοξενεί το κτήμα και κατασκεύασαν με υλικά που βρήκαν γύρω τους φωλιές για τις χελώνες που σύντομα θα αναζητήσουν καταφύγιο για τον χειμέριο ύπνο τους.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την κατασκευή ζώων του κτήματος που πέφτουν σε χειμέρια νάρκη, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πέτρες, φύλλα, κουκουνάρια, φύλλα, ξύλα, βαμβάκι αλλά και χρώματα. Τα παιδιά εργαζόμενα σε ομάδες δημιούργησαν ευφάνταστες κατασκευές, διασκεδάζοντας πολύ όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της ομάδας Ιχνηλάτης Ονείρων για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά μας, να μάθουν μέσα από παιχνίδια και να έρθουν πιο κοντά στη φύση και στα πλάσματά της διασκεδάζοντας.