Ένα επιμορφωτικό ταξίδι προς το Μέλλον!

Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων του Σχολείου, το Δημοτικό μας, επισκέφθηκε  τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, για να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ ? και οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης”

    Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ? και οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης» στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στο οποίο ανήκουν ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος.

 Ήταν μία συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης μέσα από παιχνίδια, πειράματα και πληροφορίες που μάγεψαν όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ξεναγός σε αυτή τη διαδρομή με τους χαρακτηριστικούς σταθμούς: «Χτίζοντας με Χημικά Μόρια, Παρατηρώντας την Επιστήμη, Πιο μικρό κι απ΄ το μ(micro)…! Μήπως n(nanο); και Ιστορία του Δημόκριτου», ήταν ένας μυστηριώδης «Ντόκτορ» που τροφοδοτούσε αριστοτεχνικά τη δίψα και την περιέργειά μας  για γνώση.

Οι μαθητές μας βίωσαν αυτή την πρωτότυπη εκπαιδευτική πρωτοβουλία και μπόρεσαν να θαυμάσουν από κοντά τις ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία και να εξοικειωθούν με τα εργαλεία που συμβάλλουν στο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ήταν ένα πρόγραμμα που μας ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, αφού, όπως λέγεται, ‘‘ο επιστήμονας είναι ένα παιδί που ποτέ δεν μεγάλωσε!’’.