Παγκόσμιο Χρυσό και Χάλκινο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!!!

Το Χρυσό Μετάλλιο Katherine Johnson Award για την κατηγορία Engineering Documentation και το Χάλκινο XPRIZE Innovation Award στο Project με θέμα: «τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”», κατέκτησε  η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global Challenge Team Greece, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, από τις 13-16 Οκτωβρίου 2022.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL 2022 εκπροσωπήθηκε στην Ολυμπιάδα από 5 μαθητές λυκείου, εκ των οποίων οι Καραφεΐζης Β. και Οικονόμου Σ., πηγαίνουν στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας, συγκεκριμένα στην Α' ταξη. Η Εθνική ομάδα αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα ηλικίας 14-18 χρονών, που επιλέχθηκαν με βάση τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό και τη ρομποτική, την ενασχόληση τους  με τις επιστήμες και τέλος με την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

H Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge  είναι μια παγκόσμια διοργάνωση Ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 191 χώρες με παιδιά ηλικίας 14-18 χρονών. Αρμόδιος φορέας για την Ελλάδα, είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση. Επίσημος Υποστηρικτής της ομάδας είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Χρυσοί Χορηγοί οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ και Μεγάλος Χορηγός η εταιρεία Deloitte και το ΔΙΟΣ.

Ευχόμαστε Συνέχεια Επιτυχιών!!!