Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Oι μαθητές από το Δημοτικό των Eκπαιδευτηρίων μας και πιο συγκεκριμένα από την Ε΄ τάξη  πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τις συλλογές του Μουσείου, οι οποίες περιλάμβαναν όπλα  που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς από τον Ελληνικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, ομοιώματα πλοίων του πολεμικού στόλου, στολές των σωμάτων των Eλληνικών ενόπλων δυνάμεων, τουφέκια, πολυβόλα, πυρομαχικά, ξίφη, περίστροφα, χάρτες, φωτογραφίες, παράσημα-τάγματα Αριστείας και μετάλλια, έγγραφα αλλά και  μια σειρά έργων τέχνης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Δείτε Περισσότερα

Κατά την περιήγησή μας, βρεθήκαμε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, στην εποχή του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1908, αλλά και των  Βαλκανικών πολέμων 1912-1913, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο 1914-1918, στην Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922 στον  Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940-41 και στη Μάχη της Κρήτης (Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα). Επίσης τα παιδιά παρακολούθησαν μία 3D εκπαιδευτική  ταινία με τίτλο «Πέρα από τους Ουρανούς» όπου παρουσίαζε την ιστορία της Αεροπλοΐας από τον Ίκαρο έως τα διαστημικά λεωφορεία, προβάλλοντας το όνειρο της πτήσης και την επίτευξη του αδύνατου μέσα από την εντυπωσιακή τεχνολογία 3D.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ξενάγηση που όχι μόνο κράτησε το ενδιαφέρον και την προσοχή των παιδιών μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά τα γέμισε και με συγκίνηση υπερηφάνεια για τους αγώνες των προγόνων τους , στους οποίους οφείλουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας!!!