«Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή»

   Με σκοπό τον εορτασμό της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαϊκής  Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού 2022, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας, ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των οποίων αποτελούν η Καλαθοσφαίριση, η Πετοσφαίριση, το Ποδόσφαιρο, η επιτραπέζια Αντισφαίριση κ.α.

   Κατά τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν μαζί με τους μαθητές μας, έχοντας αμφότεροι στο νου το σύνθημα: «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή», προάγοντας με αυτό τον τρόπο και τη θεμελιώδη σημασία της δια βίου άθλησης, καθώς «η άσκηση δεν έχει ηλικία», με σκοπό τη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

   Πρωταρχική μας μέριμνα είναι η ανάδειξη τόσο της κοινωνικής διάστασης όσο και της φιλοσοφίας του Σχολικού Αθλητισμού, καθώς  και η ενίσχυση της ιδέας του αθλητικού ιδεώδους. Η υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου σκέψης σε αθλητικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο αποτελεί εξίσου προτεραιότητα μας.