Γνωρίζοντας το σώμα μας στο ¨Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος¨.

Το ¨Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος¨ επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μαςστο πλαίσιο του σχεδίου δράσης: ¨Γνωρίζω το σώμα μου¨. Η ανεπανάληπτη αυτή δράση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας σειράς δραστηριοτήτων που εκπονήθηκαν στα Νηπιαγωγεία μας με στόχο τη μελέτη του ανθρώπινου σώματος.

Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στο εσωτερικό ενός τεράστιου ανθρώπινου ομοιώματος και να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα σε πλήρη λειτουργία.

Η πρωτότυπη αυτή διαδρομή ξεκίνησε από το πρόσωπο και συγκεκριμένα από το στόμα που ήταν και η ¨πύλη εισόδου¨

Ο εγκέφαλος, η καρδιά, τα πνευμόνια, οι αρτηρίες … αλλά και το φαινόμενο της εγκυμοσύνης ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κατανοητά για τα παιδιά. Εξασκήθηκαν, με μεγάλο ενθουσιασμό, στον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών μας κατανοώντας τις βλαβερές συνέπειες τις τερηδόνας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα εκπαιδευτικό βίντεο όπου τα παιδιά γνώρισαν την τεράστια αξία της υγιεινής διατροφής και συνειδητοποιήσαν τον ρόλο της άθλησης και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Η βιωματική αυτή προσέγγιση βοήθησε τα Νήπια να κατανοήσουν πώς αυτή η μοναδική, πολυσύνθετη κατασκευή-θαύμα που ονομάζεται ¨Ανθρώπινο Σώμα¨ μας επιτρέπει να κινούμαστε, να μιλάμε, να αντιλαμβανόμαστε, να σκεπτόμαστε, να θυμόμαστε, να αγαπάμε, να αισθανόμαστε … να ΖΟΥΜΕ!