Η επιστροφή του φωτός στις ζωές μας!

Στις 12 Σεπτεμβρίου, μια μέρα γεμάτη φως και χαρούμενο κλίμα, πραγματοποιήθηκε φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς για όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ξεκίνησε την εμπνευσμένη, για άλλη μια φορά, ομιλία του με τα λόγια του Χριστού προς τους μαθητές του: «Εσείς είστε το φως του κόσμου» (Ματθ. 5,14).

Με την ελπίδα πως εισερχόμαστε σε πιο φωτεινούς καιρούς, οι μαθητές κλήθηκαν να βρουν το εσωτερικό τους φως και να το μοιραστούν με τον συνάνθρωπο, με τον συμμαθητή τους. Μετά από μια περίοδο μοναξιάς και απομόνωσης, στην οποία υποχρεωθήκαμε όλοι λόγω της πανδημίας, περίοδος που παρομοιάστηκε με το σκοτάδι, περνάμε σε μια περίοδο κοινωνίας που είναι το φως και η χαρά του ανθρώπου. Διότι ο χριστιανός μόνον όταν ζει σε κοινωνία φωτίζει και φωτίζεται. 

Με χειροκροτήματα ενθαρρύνθηκαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου στο νέο τους αυτό ξεκίνημα, αλλά και οι μαθητές της γ’ Λυκείου για το δύσκολο έργο που τους περιμένει αλλά και τους μεγάλους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους.

Συγκινητική και τιμητική ήταν δε η παρουσία των αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον αγιασμό του Σχολείου μας. Οι νεαροί επιστήμονες, πλέον, σαν τα πουλιά που επιστρέφουν στις φωλιές τους, δίνουν το «παρών» τιμώντας αυτή τη μέρα, στο παλιό τους σχολείο.

 Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά!