Κέμπριτζ–Λονδίνο–Παρίσι:Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη για άλλη μια φορά σε ένα ταξίδι γνώσης και απόλαυσης!

Τα Εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιούν εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά  ταξίδια σε ποικίλα Πανεπιστήμια και Κολέγια της Μεγάλης Βρετανίας με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη πρόοδο στην Αγγλική γλώσσα, τη δημιουργική έκφραση, την πνευματική ανάπτυξη και την εξοικείωση των μαθητών με τον πολιτισμό της Αγγλίας αλλά και την ψυχαγωγία τους. Φέτος, οι μαθητές μας είχαν την μοναδική εμπειρία να βρεθούν στην κορυφαία πανεπιστημιούπολη του Cambridge. Ακαδημαϊκά το Cambridge συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 5 πρώτα πανεπιστήμια παγκοσμίως και από τις τάξεις του έχουν ξεπηδήσει 83 υποψήφιοι για το βραβείο Νομπέλ έως σήμερα, οι περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο κατ' εκτίμηση.

Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς  του Σχολείου μας κ. Κ. Μπρέντα, κ. Ε. Παπαδοπούλου και Ε. Χατζηκυριακίδη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, μετά από το προβλεπόμενο τεστ κατάταξης, παρακολούθησαν μαθήματα της Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου B1-C2, στο Cats Cambridge, λαμβάνοντας και το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Μέσα από τον κύκλο των μαθημάτων καθώς και των διάφορων καθημερινών διαδραστικών δραστηριοτήτων τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με άτομα από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες, βρέθηκαν σε ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον και ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν πολιτισμική ευαισθησία και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους! Επιπλέον εμπλούτισαν όχι μόνο τις γλωσσικές τους γνώσεις αλλά και εκείνες που σχετίζονται με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Αγγλίας βιώνοντας αναμφίβολα μία μοναδική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Cambridge οι μαθητές μας, εκτός από την περίφημη βαρκάδα στον ποταμό Cam, είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη και να δουν διάφορα Πανεπιστήμια, όπως το περίφημο Kings College και το διάσημο Christs College.

Η εκδρομή στο Ely, μιας από τις αρχαιότερες πόλεις της Αγγλίας με την επίσκεψη στο  Αββαείο που ίδρυσε η Αγία Εθελδρέδη 673 μ.Χ., άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρώτη μετάβαση στο Λονδίνο ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο όπου ανάμεσα στα εκατομμύρια εκθέματα, οι μαθητές μας θαύμασαν την αίθουσα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Συνεχίστηκε στην διάσημη συνοικία του Covent Garden, στην Trafalgar Square και National Gallery. Η περιήγηση δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει το περίφημο Soho, την μοναδική China Town και Leicester Square. Το Λονδίνο είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο για τις κορυφαίες παραγωγές μιούζικαλ που διοργανώνει και έτσι κατά την παραμονή τους εκεί τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα The Lion King, το οποίο ήταν εξαιρετικό, με φοβερά σκηνικά και κουστούμια, υπέροχη μουσική και καταπληκτικό διδακτικό περιεχόμενο.

Η δεύτερη μετάβαση στο Λονδίνο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να πάρουν άλλη μία εντονότερη γεύση από αυτή την τόσο διάσημη πόλη-μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Η περιήγησή ξεκίνησε με την κρουαζιέρα στον Τάμεση, όπου ανάμεσα στα αμέτρητα αξιοθέατα, θαύμασαν τον Πύργο του Λονδίνου, τη Γέφυρα του Πύργου, το London Eye και το Ενυδρείο. Στη συνέχεια μετέβηκαν στο Westminster Abbey, στο Palace of Westminster ή αλλιώς το Βρετανικό Κοινοβούλιο, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Τάμεση και δίπλα του δεσπόζει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ορόσημα του Λονδίνου, το Big Ben. Κατόπιν από τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, με την αλλαγή φρουράς, περπάτησαν στο James Park και κατέληξαν στο Piccadilly Circus, που αποτελεί ένα πολυσύχναστο μέρος συνάντησης και ένα τουριστικό αξιοθέατο από μόνο του. Τέλος, η επίσκεψη στο Μουσείο της Madame Tussauds, το πιο γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στον κόσμο, ενθουσίασε τα παιδιά αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκε και σειρά είχε άλλη μια πόλη – μητρόπολη, το Παρίσι, η Πόλη του φωτός. Η τετραήμερη παραμονή εκεί είχε διττό χαρακτήρα: επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, το Λούβρο με την διάσημη γυάλινη πυραμίδα που δεσπόζει στην αυλή του Μουσείου και θαύμασαν πλειάδα εκθεμάτων, ανάμεσά τους τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου αλλά και την περίφημη Gioconda του Leonardo Da Vinci. Η κρουαζιέρα στον Σηκουάνα αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσουν τα παιδιά το Παρίσι και να θαυμάσουν τα σημαντικότερα αξιοθέατά του. Η μοναδική θέα από τον Πύργο του Άιφελ, άφησε στους μαθητές μας άναυδους μπροστά σ’ αυτό το μοναδικό τεχνικό κατασκεύασμα, σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Οι επόμενες σημαντικές περιηγήσεις περιελάμβαναν την Μονμάρτη, την Αψίδα του Θριάμβου, τα Ηλύσια Πεδία, την Παναγία των Παρισίων, την ιστορική Βαστίλη, αλλά και το περίφημο πολυκατάστημα Galeries Lafayette.

Όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν και μένουν πίσω με μια γλυκιά νοσταλγία. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε και τα παιδιά μας αποχαιρετίστηκαν δίνοντας την υπόσχεση πως θα φυλάξουν ό, τι ένιωσαν, ό, τι άγγιξαν, ό, τι γεύτηκαν, ό, τι γνώρισαν μέσα στο σακίδιο που κουβαλάνε στην πλάτη τους και ονομάζεται «εμπειρία»  με την προσδοκία να ζήσουν άλλο ένα τέτοιο υπέροχο, συγκλονιστικό καλοκαίρι και την επόμενη χρονιά!